På denne side er samlet et antal links der kan være nyttige når man efterforsker fænomenet omkring skatten i Stilling Sø. Der er også links til et par sider om anden skattejagt end Stilling Sø. Vi har desuden medtaget enkelte links til gode samarbejdspartnere som vi synes har lavet nogle gode hjemmesider der er et besøg værd.

God fornøjelse 

Stilling Sø: 

http://home.c2i.net/w-217484/krigsk2.htm
Denne hjemmeside om Skatten i Stilling Sø er lavet af Åge Skjelborg . Det er nok den hjemmeside på nettet, sammen med vores, der giver mest information om emnet. Nederst på siden er der links til to andre artikler. Den ene er en afskrift af en avisartikel fra Aarhus Stiftstidende om Jan Uhres skattejagt i 1954. Der er billeder i artiklen. Åge Skjelborg har selv været skattejæger på Stilling Sø i 1956.

 

www.aaa.dk/aaa/index/serviceomraader/nm/nm-vand/nm-soer/nm-soer-stilling_soe.htm
På denne hjemmeside fra Århus Amt, kan du få oplyst alle tænkelige facts omkring Stilling Sø. Det være sig alt, lige fra vanddybde og vandkvalitet, til søens størrelse, vandudskiftning og fiskebestand. Der er også et oversigtskort med vanddybder. Det er desuden på denne side man kan downloade en pjece med oplysninger om søen.

 

www.annieogjohn.dk/index.htm
Dette er en rigtig flot side om Stilling Sø. Her kommer man ind på alle aspekter omkring søen. Her er der bl.a. mulighed for at deltage i lokal debat. Man kan også gå på opdagelse i det utroligt flotte billedgalleri der er lavet ved at vandre rundt langs søen og fotografere den smukke natur der findes her. Fra siden kan man også besøge foreningen "Søens venner", og så er der masser af links til andre interessante hjemmesider.

 

www.soensvenner.dk/
Søens venner er en forening der sætter ørreder og ål ud i stilling sø hvert år, til glæde og gavn for børn og lystfiskere.

 

www.gladsaxegymnasium.dk/2/
Her på denne side findes en oversigt over danske mønter i guld og sølv, som netop dækker den periode vi interesserer os for. Man kan få sig et overblik over hvornår de er præget, hvad de vejer osv. Siden giver også interessant information om de møntfund, herunder små og større skatte, der er fundet i Danmark (og det er ikke så få endda).

 

www.sydsverige.dk/?pageID=325&print=true
Dette link fører til en side der omhandler kuppet i Loshult. Denne sandfærdige og historisk dokumenterede historie, fortæller at danske soldater overmandede en svensk transport af en krigskasse (1600 tallet) indeholdende kobberplader, der dengang repræsenterede stor værdi. Nogle af pladerne er fundet sporadisk på gårde i nærheden af Loshult. Skattejægere har senere forsøgt at finde hovedbyttet i områdets store skove. Krigskasser fandtes altså, og blev brugt i forbindelse med krigsførelse.

 

http://www.skanderborgmuseum.dk/
På siden fortælles om Chr. IV´s tid i Skanderborg og ved Skanderborg Slot. Af interesse skal det nævnes at der faktisk er fundet et par sølvmønter fra den tid i nogle villahaver i Skanderborg. Er der mon flere i Stilling Sø?

 

www.danskekonger.dk/biografi/ChrIV.html
Her kan du læse en biografi over Chr. IV.

 

www.nomos-dk.dk/folket/tangkristensen.htm
Biografi over Evald Tang Kristensen, der opsamlede og skrev Stilling Sø sagnene. 

 

stillinglokalhistorie.dk/
Stilling / Gram lokalhistories hjemmeside med masser af information om sognet. Her er billeder fra gamle dage og links til andre sider. Det er også på denne side du kan læse en af Johs. Therkelsens artikler fra 1940.

 

Skattejagt:

www.detektorshop.dk
Har du lyst til at gå i gang med din egen skattejagt, er denne side et godt udgangspunkt. Her kan du købe metaldetektorer i mange afskygninger og i mange prislag.

 

janke.dk/detektor/ 
På denne hjemmeside, lavet af Jesper fra Detektorshop, finder du alt om den spændende hobby, det er at gå på skattejagt med metaldetektor.

 

www.melfisher.com
Dette er en professionel amerikansk skattejægers hjemmeside. Mel Fisher lever af skattejagt, og har fundet flere skibsvrag indeholdende guld og andre værdier.

 

www.treasurenet.com/
Har du hang til skattejagt, kan du finde mange oplysninger på dette site. Ud over en database med skibsvrag, er der også links til flere sider med salg af historiske kort og bøger, samt isenkram til brug ved både hobby og professionel skattejagt. Her kan du også følge udviklingen i dagsprisen på guld og sølv.

 

www.jwfishers.com/frames.htm
Fra denne hjemmeside kan du købe professionelt undervandsudstyr til din skattejagt. Firmaet sælger sonar, metaldetektorer samt magnetometre til jagt efter skibsvrag eller metalgenstande under vandet. Man bliver desværre nødt til at finde den første skat før man får råd til noget af dette udstyr.

 

Partnere: 

www.grineflip.dk/
Der er ingen tvivl. Carsten har lavet Danmarks sjoveste hjemmeside.

 

www.sherif-haps.dk/
Erik (og Guffe) laver familieunderholdning i topklasse.

 

www.astrotek.dk/
Se Kjelds hjemmeside om konstruktionen af det danske 1,5 m teleskop, der i dag står i Andesbjergene i Sydamerika.