Dato: 8.10.2007

Log nr.: 19

Felt nr.: ??

Deltagere: Lars, Claus, Per

Overflade temp.: 13 grd. C

Sigtbarhed: 0,5 m

 

·       Var på søen ca. kl. 13:30 – 16:00

·       Dejligt solrigt vejr med svag til jævn vind samt masser af måger på vandet.

·       Lars og Claus riggede båden til, mens Per trak i dykkerudstyret.

·       Vi havde valgt at tage ud uden ekkolod og kamera.

·       Vi afsøgte bunden i cirkler ved at sætte en stang i bunden som Per kunne svømme omkring med en snor.

·       Det viste sig hurtigt at være en god metode til at finkæmme området.

·       Vi startede på 6 m dybde og gik så indefter.

·        I de første 2 cirkler fandt vi ikke noget af interesse.

·       Det sidste felt vi søgte i var området hvor genstanden skulle ligge. Nu hvor stålstativet og ålerusen er væk var det muligt at finkæmme området effektivt.

·       I området fandt Per et par store kævler træ. Men derudover fandt han den mursten vi havde lagt som bøjeanker for 2 år siden. Lige i nærheden fandt han en liggende olietønde med hul i overdelen samt en bund af høvlede, trælægter.

·       Vi er ret sikre på at denne tønde er den eftersøgte genstand. Hullet i overdelen er sikkert noget vi har lavet med vores kamera. Stedet passer præcis med vores gamle bøjemursten.

·       Per tog en del digitale billeder af genstandende, hvor af Claus kunne genkende de fleste.

·       Vi sluttede da Per begyndte at blive kold. Vi pakkede sammen, tog hjem til Claus og så digitalbilleder og fik en kop kaffe.

·       Vi mener nu at vi er nået dertil, at vi ikke kan komme længere i det område som vi interesserer os for, med det udstyr vi har til rådighed. Vi har filmet samt dykket hele området grundigt igennem på søbunden.

·       En fortsat forskning i sagnet, kræver nye oplysninger om placering af skatten, eller at vi får forbindelse med samarbejdspartnere der har noget effektivt og banebrydende søgeudstyr til rådighed.

·       En videre afsøgning kan ikke foregå med metalsøgeudstyr, da der er alt for meget affaldsmetal i søen der forstyrrer. Derimod kan kraftigt sonarudstyr af en slags være nøglen til at komme videre.

 

        © krigskassen.dk