Dato: 21.4.2007

Log nr.: 17

Felt nr.: ??

Deltagere: Lars, Claus + 2 dykkere

Overflade temp.: 9 grd. C.

Sigtbarhed: Ca. 1m

 

·       Mødtes med dykkerne hos Claus kl. 11:00 og planlagde dagens eftersøgning. Målet var at lokalisere ”genstanden” hvis den er der endnu, samt at få hævet jernstativet så det ikke ligger i vejen.

·       Vejret var solrigt og næsten helt vindstille. Ideelt vejr for dykning og gummibåd.

·      Pakkede gummibåden og kameraudstyret ud. Pumpeslangen flækkede og blev nødtørftigt repareret med isolerbånd. Ny pumpeslange købes (Lars). Resten af udstyret virkede perfekt efter vinteren.

·      Dykkerne gjorde klar længere henne på bredden. Vi mødtes det aftalte sted og startede eftersøgningen.

·       Vi fandt hurtigt jernstativet med ekkolod og hagede os fast med et anker. Dykkerne kunne tage kameraet og fire sig ned langs ankersnoren og filme stativet.

·       Vi fik masser af gode billeder og undervandsfilm i løbet af dagen.

·      Dykkerne brugte stativet som udgangspunkt, og afsøgte området på ydersiden (væk fra land) ved at binde en snor i stativet og svømme i cirkler.

·      Derved fandt vi bl.a. den tønde Moesgaard-dykkerne havde rejst op på højkant på bunden sidste år.

·      Da området var afsøgt og dykkerne så småt begyndte at fryse og mangle luft, valgte vi at hæve jernstativet med hævesække.

·      De blev spændt om jernstativet og derefter fyldt op med luft fra en ekstra flaske.

·      Jernstativet kom derefter til overfladen i en sky af bobler. Derefter bugserede vi det til land ved at trække det efter gummibåden.

·      Det viste sig at være ca. 4 m langt, og havde en form der tyder på at det engang har været brugt som vandski-hop.

·      Dagen sluttede kl. ca. 16:00 med en drøftelse af dagens begivenheder på søen.

·      Vi blev enige om at vi ikke havde søgt på indersiden af stativet. Vi har aftalt at gøre et absolut sidste forsøg på at finde ”genstanden”.

 

        © krigskassen.dk