Dato: 5.11.2006

Log nr.: 16

Felt nr.: På land

Deltagere: Lars, Claus, Jesper, Conrad

Overflade temp.: Ikke målt

Sigtbarhed: ?

 

·    Tog ud med metaldetektorer for at søge efter spor på land. Havde allieret os med Jesper fra Detektorshop og hans søn Conrad, der havde kontaktet os efter at have set hjemmesiden.

·    Mødtes ved vest enden af søen kl. 09:30. Vejret var blæsende og vådt. Ideelt for en afsøgning på land, da det ikke var muligt at komme på søen.

·    Vi forsøgte at finde spor efter evt. kamphandlinger på skrænterne ved vest enden af søen.

·    Vi håbede at finde rester af musketkugler eller andet der kunne pege i retning af at der var foregået noget ved søen i gammel tid.

·    Vi havde 3 detektorer i gang. En afsøgning på skovskrænten gav fund af et par patronhylstre fra salonriffel og bunden fra en jagtpatron samt nogle andre småting.

·    Jesper mener at konklusionen må være at der ikke har fundet nogen større skudveksling sted i den retning, ellers ville vi have fundet kugler.

·    Gik senere ned til området ved badebroen for at finde mønter for sjov. Vi fandt en 50 øre, en to krone, og en fem krone fra nutiden samt en enøre med Frederik IX logo hvor årstallet ikke kunne læses.

·    Gik ud på badebroen og kunne konstatere at sigtbarheden i vandet er blevet drastisk forøget siden vi var der sidst. Et godt udgangspunkt for en sidste tur på søen inden islægning.

·    Alt i alt en spændende dag, hvor vi lærte noget om metalsøgning, og fik lagt endnu en brik i det store puslespil om skatten i Stilling Sø. Ingen fund kan jo også være med til at få afdækket historien.

 

        © krigskassen.dk