Dato: 16.6.2005

Log nr.: 04

Felt nr.: ?

Deltagere: Claus, Lars, Frank

Overflade temp.: 18 grd. C

Sigtbarhed: 1,5 m

 

·      Dykkere fra Moesgaard ankom hos Claus kl. 10:00. Ida blev passet hos Jelly og Gladys.

·      Lars Havde lejet dykkerflaske og vest til dagens dyk. Ekstra blylodder medbragt.

·      Gummibåden var ikke med.

·      Gik i vandet ca. kl. 11:00

·      Frank og formanden for grundejerforeningen ankom.

·      Til vores skræk fandt vi ud af at vore tre ledesnore ud til vrag og genstande var tæret op, og lå i småstykker på bunden. (Underligt fænomen?)

·      Det viste sig desværre at marinearkæologernes undervandslygte var defekt.

·      Lars og den ene dykker fra Moesgaard gik ned af sø skrænten efter den ene snor. Vi kom henover en forladt åleruse og fandt hurtigt et træ vrag med gevindstænger med møtrikker i. Tog nogle vragstumper med op.

·      Vandet var meget usigtbart, og der var ikke meget at se uden lygte. Meget slam blev hvirvlet op ved at svømme. Lars opgav yderligere dykning.

·      Moesgaard dykkeren fandt også jernstativet, der indeholdt en rød itu gået fender (den blanke genstand fra filmen).

·      Snoren til ”genstanden” var desværre gået helt i stykker og kunne ikke følges.

·      Dykkeren svømmede rundt i området på vores anvisning via en kabelforbindelse til samtaleanlæg.

·      Fandt flere dumpede genstande, herunder en olietønde, som han mente var vores ”genstand”. Han rejste den på højkant, så vi kunne kende den igen ved nye eftersøgninger. Den lå dog for tæt på land til at kunne være ”genstanden”

·      Dykkeren var under hele forløbet for tæt på land til at kunne finde den igen. Gik ikke der ud hvor vi sagde, sikkert på grund af mørke. Fandt mudret hul bag fremspringende rev, der ikke er på søkortet.

·      Arkæologerne skønnede vragdelene til at være dele fra en vogn eller et andet markredskab og til ikke at være ældre end ca. år 1900-1910

·      Kjeld kom ned og kiggede da vi var næsten færdige.

·      Vi var selv sagt meget skuffede over dagens uheldige hændelser, men blev enige om at vi godt kan finde ”genstanden” igen.

·      Kameraet bør kunne styres af stænger, så vi får bedre billeder at analysere på næste gang vi finder den. (Claus arbejder på sagen).

 

                    © krigskassen.dk