Dato: 4.9.2004

Log nr.: 01

Felt nr.: Grejafprøvning.

Deltagere: Lars, Claus

Overflade temp.: 20.6 C

Sigtbarhed: 0,75 m (skønsmæssigt)

 

·      Kabler med afbryder, sikringer og klemmer til batteri blev samlet til Web kamera, projektør og vekselretter i Claus værksted.

·      Det hele blev afprøvet med tv, og projektøren blev justeret til 75 cm fra fokus punkt.

·      Forsøgte at lægge midlertidig længde og breddegrad ind på sø kortet. Kræver dog noget mere skrivebords arbejde.

·      Monterede gummibåden. Sejlede ud og monterede ekkolod. Virkede upåklageligt. Kunne se bund beskaffenhed (blød / hård) sø skrænter, sten, fiskestimer på bund og længere oppe i vandet. Kunne også se hårde genstande i den bløde bund. (hurra). Kunne aflæse den nøjagtige dybde under båden.

·      Fandt et sted med 10 m dybde. Sænkede den forstærkede plastic kasse til metalsøgeren ned på bunden i en spand sammen med et lod fra et bly bælte. Ventede en stund. Trak det op. Kassen var knas tør inden i.

·      Monterede Kamera udstyr og sænkede det ned på 10 m dybde. Kun grønne alger kunne ses i starten. Ved ca. 7m blev det pludselig bælg mørkt. Lys på, og det blev grønt igen. Da kameraet ramte bunden blev det helt mørkt. Var sunket i dynd. Trak tilbage og ophvirvlet dynd stod som røg omkring kameraet. Stykker af dyndet faldt af glasset indtil det var rent igen (fedtet?). Bunden kunne ses på kort afstand. Meget kort sigtbarhed. Alt optaget på video.

·      Trak op igen og kunne se lyset tiltog indtil det igen blev lysegrønt. Udstyret var fuldstændig tæt. Ingen kondens på hverken kameraglas eller projektør.

·      Sejlede ind til en skrænt på ca. 5 m dybde. Kunne tydeligt se sandbund med sten og muslinger på skærmen, selv om man ikke kunne se bunden fra båden. Filmede uden lys. Var ok på 5 m, men 8 m dybde krævede lys. Så stor firkantet stenblok. Bunden blev efterhånden mudret ud til de 8 m.

·      Projektøren giver hvidt område på højre side af skærmen. Ikke på land, men kun i vandet. Muligvis alger der er lyst op. Løsning på dette skal findes. Afskærmning, lys vinkel eller lignende.

·      Vekselretteren gik pludselig død. Varig løsning skal findes.

·      Korrekte sikringer skal findes. Kontrolboks kunne være god.

·      Drev meget hurtigt, selv ved den svage vind. Anker og Drivanker påkrævet.

·      Bedre underlag, samt lys afskærmning til fjernsyn skal findes.

·      Kabelrulle af en slags skal findes til kamera / projektør ledninger.

 

                    © krigskassen.dk